петък, 15 юли 2016 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ЯЙЦЕ И СИРЕНЕ




Продукти за тавичка с диаметър 34 см.:
13 броя едри чушки / или 15 средни

Смес:
10 яйца
500 гр.краве сирене
пресен магданоз
чубрица
100 гр.настърган кашкавал на едро

За заливане:
300мл.топла вода
1 супена лъжица пикантина
струйка олио върху всяка чушка

Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и ги почистваме от дръжките и семето.
В купа счукваме яйцата без да ги разбиваме-оставяме ги цели.
В тиган с незалепващо покритие сипваме олио и добавяме натрошеното сирене.Пържим за кратко,докато сиренето започне да се разтопява и добавяме яйцата.Бъркаме да се сгъстят,без да препържваме и дърпаме от котлона.Добавяме чубрицата,нарязания магданоз и кашкавала.
Разбъркваме сместа и с лъжичка пълним чушките.

Нареждаме ги в тавата,сипваме топлата вода в която сме разтворили пикантината и отгоре поливаме всяка чушка със струйка олио.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Аз използвах програмата за грил с вентилатор (горно печене,като естествено и нивото на решетката трябва да се вдигне - второ ниво отгоре надолу).След като се запекаха,обърнах чушките и ги оставих до запичане и от другата страна.



При сервиране,залейте чушките със сосчето,което се получи-много е вкусно и поръсете с пресен магданоз.






Добър апетит!