събота, 3 септември 2016 г.

ТОФИ ПУДИНГ


Ароматен,сочен,карамелен и много,много вкусен.Непременно го опитайте.Джеми Оливър ме изкуши с този сладкиш и стана любим на моята дъщеря,което означава,че ще се прави често.
Не успях да направя много снимки,но мога да кажа,че отвън е с хубава коричка и макар соса да изглежда че е много,не е така,поема се от пудинга и го прави сочен и неустоим.Използвайте хубави фурми-има едни меки и се топят в устата като мед.

Продукти за пудинга:
4 пакетчета чай 
300мл.гореща вода
150гр.фурми
1ч.л.канела
170гр.масло-на стайна температура
170гр.кристална захар
170гр.кафява захар (аз сложих Мусковадо) 
4 яйца
340гр.брашно
1 бакпулвер

Продукти за соса:
125гр.кристална захар
125гр.кафява захар
250гр.масло-на стайна темература
50мл.ром
350мл.сладкарска сметана-на стайна температура

Начин на приготвяне: 
1).Заливаме 4 пакетчета чай с горещата вода и оставяме за 4 минути.
2).Изчистваме фурмите от семката и ги слагаме в чашата на блендера.Добавяме канелата.
3).Махаме пакетчетата чай и заливаме фурмите с водата.Оставяме ги така за 10 минути,след което ги пасираме.

Не използваме миксер-бъркаме всичко с дървена лъжица. 

Подготвяме си форма за кекс или кръгла тавичка,като я намазваме хубаво с масло и поръсваме с брашно.

4).В купа смесваме маслото и двата вида захар.
5).Добавяме едно по едно яйцата,като след всяко разбъркваме да се усвои от сместа.
6).Сипваме брашното с бакпулвера и разбъркваме.
7).Прибавяме пасираните фурми и разбъркваме хубаво.
8).Изсипваме сместа във формата и печем на 180 градуса за 50минути -
БЕЗ ДА СЕ ОТВАРЯ ФУРНАТА!


Соса става бързо и започваме да си го приготвяме след като е готов пудинга,защото след като го извадим от формата,ще започнем да го мажем още топъл с горещия карамеления сос.

1).В тефлонов съд слагаме захарта да се карамелизира.
2).Добавяме маслото и разбъркваме.
3).Сипваме рома и фламбираме.
4).Слагаме сметаната и оставяме соса да заври.Когато се получат мехурчета-е готов.

С четка започваме да мажем пудинга,соса попива бързо,отново мажем няколко пъти и накрая го поливаме с целия сос.



Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар