неделя, 30 юли 2017 г.

ПЪРЖЕНИ - БЛАНШИРАНИ КАРТОФКИ


Приготвени по този начин,пържените картофки не са толкова мазни и стават много вкусни.Ето и начина по който да си ги приготвим.
Обелваме картофите,нарязваме ги на еднакви пръчици и ги слагаме в тенджера с вряща вода.След като ги пуснем във водата,изчакваме да заврат и варим 5-6 минути.
Изваждаме ги с решетъчна лъжица,нареждаме върху чиста кърпа и още топли ги посоляваме.


Ако количеството на картофите е повече,ги варим като ги разпределяме на две/три порции. 


Сега остава да ги изпържим в дълбок съд с мазнина,но не в маслена баня,а около 150 мл./200мл. - зависи от диаметъра на съда.


Добър апетит!